Comissió dels actes de celebració dels 300 anys de la fundació del Santuari de Puiggraciós

Novetats

Romiatge a Montserrat 2011: Cloenda del Centenari

Fou un dia feliç! La sortida de cada autocar fou beneïda amb una bonica sortida de sol! Començàrem la festa tots junts amb la Missa Conventual a la Basílica. Quan l'emoció t'omple el cor aquella hora és viscuda amb intensitat. En Miquel Rocabruna féu la presentació del nostre grup ressaltant la joia dels nostres 11 pobles de l'Arxiprestat en la cloenda d'una celebració plena d'activitats espirituals, lúdiques i culturals; ...una experiència inoblidable, que havia servit per unir, encara més, les parròquies dels nostres pobles de Sta. Eulàlia de Ronçana, L'Ametlla del Vallès, Bigues, Riells, Palau-solità i Plegamans, La Garriga, El Figaró, Llerona, Lliçà de Munt, Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines.

Després de la missa el P. Abat Josep M. parlà a tots els pelegrins animant a escoltar la Paraula de Déu com a dita a cada un i com ho féu la Mare de Déu acollint les paraules de l'àngel Gabriel, i pensant què ens vol dir a cadascun de nosaltres.


Seguí l'acte cultural final del nostre Centenari: unes paraules de la gna. Griselda animaren a continuar escrivint la nostra història i tradició seguint la fe dels germans que ens han precedit.

Va seguir un vídeo de tots els actes culturals. Féu goig poder contemplar tanta festa! Seguiren tres testimonis de persones ben arrelades a Puiggraciós: la Lola Vilaseca de Bigues, en Lluís Galobart i la Montserrat Ponsa. La gna. Rosa Julibert exhortà a començar una nova etapa. Dient: “Comencem el quart centenari! A tots ens toca treballar perquè el camí quedi obert... procurant que el nostre Santuari de Puiggraciós, sigui com la casa pairal de tota la comarca... creients i no creients.” I acabà l'acte Mn. Pere Farriol fent una lloança a Déu a l'estil del Magníficat de Maria.

Es pogué tornar a veure l'exposició històrica que havíem portat a Montserrat. En Jaume Dantí tornà a fer-ne la presentació.

Tarda a la Mare de Déu del camí dels Degotalls. Allí en Jaume Galobart ens animava a ser promotors de la fe i de la germanor que ens ha de brillar als cristians. Cada poble féu la seva pregària i la seva ofrena de flors. I emprenguérem el retorn cap els nostres pobles i cases.

Un gest de solidaritat: aquest fou una aportació econòmica per una escola d'infants de Kènia que havien tingut de tancar per manca absoluta de recursos.

Acabem aquest apartat amb les mateixes paraules que acabà la gna. Rosa: "El Santuari està cridat al sentit de la festa que es concreta en la celebració de l'Eucaristia, dels Aplecs, en la fraternitat i en la sensibilitat social."

Cap comentari

Els comentaris d'aquest blog són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat per l'administrador del mateix, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.