Comissió dels actes de celebració dels 300 anys de la fundació del Santuari de Puiggraciós

Novetats

Inauguració de l'exposició "Puiggraciós, 300 anys" i Vetlla d'Advent

Inauguració de l'exposició de la història de Puiggraciós, Santuari de Puiggraciós, Figaró-Montmany (el Vallès Oriental, Catalunya)
El dissabte 27 de novembre es va celebrar la inauguració de l'exposició sobre la història del Santuari de Puiggraciós que s'ha preparat en motiu del 300 aniversari. La mostra consta de dues parts cronològiques: la primera comprèn els temps antics, la fundació del santuari, i els grans esdeveniments que va experimentar en els segles XIX i XX fins l'any 1973. La segona es refereix als temps recents, des de la constitució de l'Arxiprestat, la vinguda de les monges benedictines i la formació del consell, fins als actes i celebracions que s'han fet en els darrers quaranta anys. El concepte de l'acolliment que ha fet Puiggraciós al llarg del temps és el fil conductor de tota la mostra.

La inauguració va ser participada per un públic nombrós que va seguir les exposicions dels autors de l'exposició, els senyors Jaume Dantí i Lluís Galobart, i les paraules de suport de l'alcadessa de la Garriga, la senyora Neus Bulbena i Burdó, que va voler acompanyar-nos amb la seva presència.

Acabada la presentació, els fidels van traslladar-se a l'església del Santuari a la celebrar-hi la Vetlla de Pregària amb la que cada any comencem el temps d'Advent. El tema d'aquest any fou "acollir la vinguda de Déu".

L'exposició es pot visitar fins passat les festes de Nadal al cambril de la Mare de Déu del Santuari de Puiggraciós, i els mesos següents farà un itinerari itinerant pels pobles i parròquies de la rodalia.

Cap comentari

Els comentaris d'aquest blog són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat per l'administrador del mateix, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.