Comissió dels actes de celebració dels 300 anys de la fundació del Santuari de Puiggraciós

Novetats

Josep Maria Roger

Josep Maria Roger by Puiggraciós
Josep Maria Roger,
carregat originalment per Puiggraciós
Josep Mª Roger, virtuós del pianoforte, va tocar a Puiggraciós el diumenge 19 de juny 2011, dins els actes commemoratius dels 300 anys del Santuari.

Sota el lema "Música per l'esperit i la raó", va oferir un espectacular recital amb obres de Bach, Haydn, Mozart, tres dels grans classicistes.

Roger, considerat un dels pioners del fortepiano a Espanya, és Director del Conservatori Josep Mª Ruera de Granollers, escola on va fer els seus estudis, ampliat amb lliçons Magistrals dels grans especialistes com György Sebók, Bob Asperen, Pail Badura-Skoda entre altres.

Els seus primers anys "musicals", i per sobreviure, va recórrer una interessant etapa professional com arranjista i director musical de notables artistes del pop-rock com Miguel Rios.

Tot i la seva dedicació al fortepiano, amb un gran repertori basat en el classicisme vienès, mai ha deixat de banda els instruments moderns -és Professor de Piano-, ni els diferents gèneres.

Ha tocat al costat de notables músics que, com ell, ens mostren que la música és la gran aliada per combatre la injustícia, la soledat, per apropar pensaments, idees, compartir esperances.

Fa alguns anys, després d'escoltar a Roger en un Concert d'homenatge a Ernest Lluch en el primer aniversari de la seva mort, vaig escriure:

"Quan només ens queda la música, perquè les paraules son controlades, perquè les actituds no mereixen respecte, perquè els ideals son, massa sovint substituïts pels interessos, trobem en la música, l'únic puntal al qual aferrar-nos. Perquè la música ens trasbalsa en el bon sentit de la paraula fins el punt de fer-nos creure que el nostre món és una meravella. Sons com els de Roger no poden provenir d'un món en fase d'extinció. Quina fal.làcia..."

En aquest nostre mon embogit, només la música ens corrobora que som persones racionals. El llenguatge musical és l'únic que pot trasl.ladar-nos a un mon nou, el somniat, on regni la pau, la igualtat, l'amor.

Per tant, escoltem bona música, deixem que sigui la nostra guía, la que ens il.lumini , la que ens permeti volar...

Montserrat Ponsa

Cap comentari

Els comentaris d'aquest blog són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat per l'administrador del mateix, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.