Comissió dels actes de celebració dels 300 anys de la fundació del Santuari de Puiggraciós

Novetats

Romiatge a Montserrat 2010: Pregó a les envistes del 300 aniversari del Santuari de la Mare de Déu de Puiggraciós

Invitació a la joia

Alegreu-vos tots els qui estimeu Santa Maria i, també, els amics de Puiggraciós: En primer lloc vosaltres, feligresos de Sant Pau de Montmany i el Figaró, perquè els vostres pares en la fe foren els primers que expressaren l'estima a la Mare de Déu, en la imatge que avui venerem.

Feu festa germanes benedictines, comunitat i custòdia del santuari; i, amb elles, també vosaltres, feligresos de Sant Genís de l'Ametlla del Vallès, que avui sentiu vostra la devoció a la imatge de Maria, mentre l'oferiu a la veneració de tothom qui puja a visitar-la.

Exulteu feligresos preclars de les parròquies de la rodalia de Puiggraciós: Sant Esteve de la Garriga, Sant Pere i Sant Pau de Bigues, Sant Vicenç de Riells del Fai, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Llerona, Sant Julià de Lliça d'Amunt i terres enllà de Lliçà de Vall, Parets, Granollers, Caldes de Montbui... i de tota la comarca del Vallès Oriental.


Alegreu-vos germans i germanes perquè el motiu de tristesa i angoixa  ue va fer amagar tantes imatges de Madona Santa Maria en plans i pujols, cims escarpats, coves i forats amagats, avui és motiu d'alegria per tots nosaltres perquè, havent-hi retrobat l'antiga imatge, hem sentit més viva la presència de Maria a les nostres vides i als nostres pobles.
Maria fidel

Ella, Evangeli viu, abans d'engendrar el Fill de Déu en les seves entranyes el va engendrar en la seva vida.
 
Ella, de jove, acollí el Misteri de Déu encarnat al seu ventre i de gran, meresqué la lloança de Jesús:

“Més aviat sortosos els qui escolten la Paraula de Déu i la guarden”.
Història

Tots nosaltres fem conscient i viva la joia en els nostres cors perquè Maria va escollir la humil comunitat cristiana de Sant Pau de Montmany per fer-se un lloc enmig nostre i, després de més de set-cents anys, de ser referència de fe per a la petita comunitat parroquial i les veïnes; aquest any 2011, en farà 300 que, des del Santuari de Puiggraciós, segueix mostrant-nos el seu Fill diví, el qual, en encarnar-se a les seves entranyes, es va fer germà de tota la nostra família humana, aquell que, essent el camí la veritat i la vida, ens mena a la plenitud del Pare.

Avui en aquesta muntanya de Montserrat, -catalana per excel·lència i maternal per tendresa mariana- magnifiquem el Senyor amb tota l'ànima perquè, a nosaltres, ens ha escaigut viure, festejar i pregonar l'acció de gràcies pel 300 aniversari de l'estada de la imatge de Maria al Santuari de Puiggraciós i pel nostre XVIII Romiatge que va de la casa de Maria al Puiggraciós, al casal de Maria al Montserrat.

Estimem les nostres arrels i perseverem a pujar en comunitat a la santa muntanya, després que la pujada anual d'uns pocs romeus garriguencs, que sortien de Puiggraciós,  fou estroncada l'any 1714, amb la guerra que es visqué i la derrota que ens sobrevingué.
Agraïment

Devots de Madona Santa Maria, gireu l'esguard envers el Puiggraciós, on Maria ha volgut habitar i, des d'on, entronitzada al Santuari, sembla senyorejar sobre els nostres pobles i tota la nostra comarca, quan, de fet, els serveix i els acompanya en fam i en prosperitat, en pau i en guerra, en salut i en malaltia, en abundància i en penúria...

Amunt els cors i les veus! Expressem plegats el nostre agraïment a Madona Santa Maria, perquè  ha volgut tenir una presència tan amatent arreu de la nostra terra catalana, on no hi ha vall ni muntanya, serra prop de mar o recer enclotat, on no sigui estimada i venerada.
Endreça i peticions

Santa Maria sota totes les advocacions de les marededéus trobades que han fecundat el nostre Poble i la nostra història:

-Doneu-nos inspirats cristians i cristianes que cantin les vostres lloances i ens parlin al cor, talment que el seu cant segueixi donant vida a la nostra llengua i avivant la nostra fe.
-Susciteu, al nostre temps, generosos amics i evangèlics deixebles de Jesucrist, que acompanyin les nostres comunitats del segle XXI i ens encoratgin a ser fidels en el seguiment del vostre Fill, el nostre Mestre.
-Feu-nos forts en l'amor a fi que les joves generacions, els pobres i els qui sofreixen trobin en les nostres vides un testimoni creïble del Salvador del món.

Que, com vós, no tinguem cap més afany que veure realitzada en nosaltres la Paraula de Déu.
Que, com vós i la vostra família, ens sentim acompanyats en la travessa del nostre desert.
Que, amb vós i sant Josep, cerquem Jesús amb ànsia pels camins del món.
Que, amb vós i les dones, ens mantinguem fidels al peu de la creu.
Que, com Joan evangelista, us prenguem a casa nostra.
Que, amb vós i els primers creients, ens alegrem i gaudim de la Resurrecció de Jesucrist.
Que, amb vós i amb els apòstols, esperem avui també el do de l'Esperit Sant.
Que sentim el goig de la vostra presència en l'Església del nostre temps.
Que, plegats amb vós, tots els germans i germanes, de tota llengua i color,
pelegrins de la nostra generació, fem camí vers el Crist.
Invocació trinitària i conclusió

-Maria, Filla de Déu Pare, Us lloem i donem gràcies perquè heu estat l'humil esclava del Senyor.Sigueu llum i guia de la nostra, avui tan pobra i constreta, Església.

-Maria, Mare de Déu Fill, Us lloem i donem gràcies perquè ens heu donat Jesús el Fill de Déu, i l'heu acompanyat maternalment de Betlem fins al Calvari, i a la glòria de la Resurrecció. Sigueu model i exemple fraternal del nostre pelegrinatge en aquest món.

-Maria, Esposa de Déu Esperit Sant. Us lloem i donem gràcies perquè heu obert el vostre cor a l'acció de l'Esperit Sant us heu deixat cobrir amb la seva ombra i l'heu acollit a Pentecosta. Sigueu el goig i la força dels afligits i dels qui volen ser dòcils a la inspiració de l'Esperit.

Santa Maria, Mare de Déu, intercediu, com a Canà, davant del vostre Fill per tal que ens arribi a nosaltres, a l'Església, al Poble Català i a tots els Pobles de la terra, l'hora del treball, de la llibertat, de la justícia, de la dignitat i de la pau, talment que el Regne del Pare s'obri pas a la terra segons l'impuls de l'Esperit Sant.

Amén.

Pere Farriol i Vinyes

Cap comentari

Els comentaris d'aquest blog són moderats. Abans de visualitzar-se haurà de ser aprovat per l'administrador del mateix, pel que pot passar un cert temps abans no sigui publicat.